NAi
Museumpark 25
3000 AE Rotterdam

.
Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur

Het museum kijkt naar de ontworpen wereld, en hoe die door nieuwe technologie, nieuwe denkbeelden en verschuivende sociale prioriteiten voortdurend verandert.
.
Het begrip innovatie – de spil van alle activiteiten van Het Nieuwe Instituut – wordt zowel tot uitdrukking gebracht in speculatieve verkenningen van de toekomst, als in kritische reflecties op de vernieuwingsbewegingen van vandaag en gisteren.

.

.
. Het vernieuwde museum voor architectuur laat zien dat architectuur dichterbij is dan je denkt.
Architectuur is voor veel Nederlanders een ‘ver-van-hun-bed-show’. Maar al staan we er niet dagelijks bij stil, in Nederland is zo’n beetje elke vierkante meter ontworpen. Architectuur is overal, maar soms beseffen mensen niet er in te wonen, te werken, over te reizen en in te recreëren.
.

Huis Sonneveld
 Huis Sonneveld werd door architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt opgeleverd op 17 mei 1933 en is één van de best bewaarde woonhuizen van het Nieuwe Bouwen in Europa. Brinkman & Van der Vlugt zijn tevens de architecten van de Van Nelle-fabriek en het Feyenoordstadion in Rotterdam.
.

.
.

 
NAAR BOVEN

.
.

Openingstijden
Nieuwe Instituut (NAI)
woensdag - zondag: 10.00 - 17.00 uur
.
Huis Sonneveld
woensdag - zondag: 10.00 - 17.00 uur
.
Het Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen.
.


Nieuwe Instituut (NAI)
Museumpark 25
Postbus 237
3000 AE Rotterdam

.
tel: 0104401200
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.hetnieuweinstituut.nl/
 

NAAR BOVEN