Willemskade 25
 3016 DM Rotterdam

Het nieuwe museum
is van 11.00 – 22.00 uur geopend
geeft een gratis magazine uit met daarin achtergrondinformatie over de Vaste Opstelling
heeft een eigentijds Restaurant en Café met een Wereldse keuken
heeft een terras aan de Maas
organiseert Wereldfeesten voor de Rotterdamse gemeenschap
brengtamusement voor jong en oud in zijn theater, met een uiteenlopende programmering van film, lezingen, dans, muziek en theater
heeft een exclusieve museumwinkel met een ‘werelds’ assortiment
heeft een businesslounge voor het bedrijfsleven
heeft een reisbureau in huis voor het boeken van uiteenlopende culturele reizen
Een bezoek aan het nieuwe Wereldmuseum wordt een belevenis.

It is the desire of the Wereldmuseum Rotterdam to contribute to an intercultural society based on mutual respect.
To this end, the museum attempts to familiarize as many people as possible with the worldwide cultural spectrum. The museum relates its knowledge of cultures outside of Europe to developments in Europe and the experience and perceptions of its visitors. The Wereldmuseum Rotterdam wishes to be a place for encounters and focuses on cultural exchanges, both in the past and now.

Wereldprimeur voor Wereldmuseum
Het restaurant Wereldmuseum is het eerste museumrestaurant ter wereld met een Michelin- ster, niet te verwarren met musea waar in een ‘sterren’ restaurant gehuisvest is.

In navolging van de zeer geslaagde voorgaande brunches presenteert het Wereldmuseum op maandag 6 april 2015, tweede paasdag, opnieuw de paasbrunch.
Reserveer nu via 010-2707150

Tentoonstellingen
Ruim 2.000 topstukken uit Azië, Amerika, Afrika, het islamitische cultuurgebied en Oceanië zijn te zien in deze gratis toegankelijke tentoonstelling.
Tentoonstelling In 'de Collectie', de permanente tentoonstelling, worden ruim 2.000 voorwerpen uit Amerika, Azië, Oceanië en het islamitisch cultuurgebied gepresenteerd. Bij de getoonde topstukken wordt het spirituele verhaal verteld. De keuze voor deze invalshoek is vanzelfsprekend omdat spiritualiteit de essentie vormt van de museumcollectie en omdat spiritualiteit het verbindende element is tussen culturen. De tentoonstelling geeft inzicht in de kosmologie, rituelen, en levensfilosofie van verschillende culturen.
De tentoonstelling is een concept van ING kunstzaken België, in samenwerking met Frank Herreman, conservator. ING is tevens sponsor van deze tentoonstelling.

www.ingartcollection.com


di t/m zo 10.00-22.00 uur en op feestdagen*
 Willemskade 25
 3016 DM Rotterdam

tel: 0104111055
Fax 010 - 270 71 82
zakelijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.wereldmuseum.nl
 
NAAR BOVEN