Wierdijk 12-22
1600AA Enkhuizen

.
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, design en erfgoed op de grens van land en water.
Het Zuiderzeemuseum beheert ruim 24.000 objecten, voornamelijk afkomstig uit de periode voor de afsluiting van de Zuiderzee (1932). Sinds kort verzamelt het museum ook hedendaagse uitingen van kunst en cultuur die samenhangen met of geïnspireerd zijn door de rijke tradities van de Nederlandse cultuur.
Naast waardevolle schilderijen en tekeningen kunt u prachtig huisraad, glaswerk, scheepsmodellen, streekdrachten, schoeisel, textilia en enkele bijzonder beschilderde kasten bewonderen.
.

In elk jaargetijde komt u ogen en oren tekort in het Zuiderzeemuseum.Van oktober t/m maart is het uitsluitend een wandelpark, zonder echte bewoners en ambachtslieden. Tijdelijke tentoonstellingen en de schepenhal zijn het hele jaar door te bewonderen in het Museum. Kaarten kunt u online bestellen.

. Een dag in het Zuiderzeemuseum begint eigenlijk al op de veerboot die je over de vroegere Zuiderzee naar het museumpark voert. Aangekomen in het vissersdorp loop je binnen in een huishouden uit 1930, waar je zo aan tafel kunt schuiven.

 Kijk ook even binnen in de negentiende-eeuwse apotheek of laat je verleiden door de zoete geur van drop en anijs in het Harderwijker snoepwinkeltje. Ben je moe van het wandelen, laat je dan rustig door de polder kloeten.
.
museumpark

In het buitenmuseum is de kenmerkende opbouw van de Westfriese dorpen goed te zien: een smalle weg waarlangs aan de ene zijde de wegsloot loopt en aan de andere kant de bebouwing staat. Daarachter bevindt zich de achtersloot. Zowel voor als achter de huizen liepen dus waterwegen, die voor het vervoer zo belangrijk waren.
.

.
 .
NAAR BOVEN

.


Moet je Hoorn!
Een geluidswandeling langs generaties van dromen en daden.

Openingstijden
Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur.
.
Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1600AA Enkhuizen

.
tel: 0228-35 11 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.zuiderzeemuseum.nl/
 
NAAR BOVEN