Rode Steen 1
1621 CV  Hoorn

.
Het Westfries Museum vertelt het verhaal van de zeeslag op de Zuiderzee waarmee de Westfriese Gouden Eeuw begon, tot de ontdekking van Kaap Hoorn tijdens een epische ontdekkingsreis.

Het monumentale museumgebouw uit 1632 biedt ruim 25 schatkamers, ieder met een eigen thema en sfeer. Neem bijvoorbeeld de Schutterijzaal met zijn unieke schutterstukken - rond 1650 geschilderd door de Rembrandt van Hoorn, Jan Albertsz Rotius.
Zo imposant als het gebouw van buiten is, zo intiem is het binnen. U kunt er heerlijk dwalen. Elk van de zalen heeft z’n eigen sfeer, waar de rijke geschiedenis van West-Friesland u tegemoet glanst.
.


Het museum organiseert ook wisselende tentoonstellingen, waarin het heden aan het verleden gespiegeld wordt en waarin de actualiteit nooit ver weg is. In de vaste opstelling kunt u schilderijen, zilver, porselein en vele andere schatten uit het verleden bewonderen op het gebied van bijvoorbeeld kunst, scheepvaart en archeologie.
.


In twee eeuwen tijd werd voor vele miljoenen guldens verhandeld in de VOC-steden. In Hoorn zijn er nog de pakhuizen, het Oost-Indisch Huis en andere sporen van de VOC te zien. Het museum heeft een grote zaal ingericht die de geschiedenis laat zien van de Loffelijcke Compagnie.
.


.

 .
NAAR BOVEN

.


De Gouden Eeuw VR
Het museum komt met een volledig nieuwe beleving van het verleden, De Gouden Eeuw VR, een virtuele wandeling door het Hoorn van 1650, waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwste ‘virtual reality’ bril, de Oculus Rift VR. Een wereldprimeur in museumland.
.


Openingstijden
za - zo 12:30 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 12:30 - 17:00 uur
Eerste kerstdag, Nieuwjaarsdag, Koninginnedag en Lappendag (3de maandag in augustus) gesloten.
.


Het Westfries Museum
Bezoekadres:

Rode Steen 1
1621 CV  Hoorn

.
0229 280028
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.wfm.nl/


 .
NAAR BOVEN

.