Media Park, Sumatralaan 45
1200 BB Hilversum

.
vanaf maandag 26 oktober 2020 sluiten we de deuren voor plm 9 maanden voor de bouw van een volledig nieuw en interactief mediamuseum... Zie je terug in 2021 !
.
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
.
De Beeld en Geluid experience is onderdeel van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de grootste audiovisuele schatkamer van Nederland. Dé centrale plek waar het nationale audiovisuele erfgoed wordt bewaard en voor iedereen beschikbaar is.
.

Ervaar de Magie van televisie!
.


. Een speciaal treintje neemt je mee voor een uitgebreide rondleiding over het Media Park. De Hillywood Tour opent voor het eerst de deuren die voorheen altijd gesloten bleven. Je krijgt een blik achter de schermen van het grootste mediapark van Europa. Je ervaart wat televisie maken betekent, hoe een decor gemaakt wordt, waar de rekwisieten bewaard worden, hoe de grootste evenementenstudio van Europa eruit ziet én waar Pim Fortuyn aan zijn trieste einde is gekomen. RTL Boulevard, Voetbal International , Life 4 You, het wordt allemaal in Hillywood gemaakt en je ziet waar. En misschien komt je zelfs een BN'er tegen! Kortom een unieke ervaring voor het hele gezin!
.

.


 .
NAAR BOVEN

.


experiences
KLokhuis TijdLab
 Het TijdLab, een compleet nieuw paviljoen speciaal voor kinderen en onderdeel van de vaste opstelling, is vanaf morgen voor het publiek toegankelijk.

In het Klokhuis Tijdlab wordt kinderen gevraagd na te denken over hun toekomst. Zaken als 'hoe woon je?', 'wat eten we?' en 'hoe verplaatsen we ons dan?' komen daarbij aan bod. Bekende presentatoren en drama-acteurs uit de serie Het Klokhuis fungeren bij de opdrachten als gids en inspireren de bezoekers, zoals dat ook op televisie gebeurt. Het NTR programma informeert al bijna 25 jaar kinderen over de wereld om hen heen. Het programma maakt kinderen nog steeds nieuwsgierig en beantwoordt aan die nieuwsgierigheid.

Vernieuwd!
Geniet van Nederlandstalige liedjes in de Muzieklounge
De muzieklounge, te vinden in de Experience van Beeld en Geluid, staat vanaf heden in het teken van het Nederlandstalige lied. Schlagers, carnavalsliedjes, cabaret, lichte muziek, luisterliedjes, musicalsongs, oudhollandse klassiekers en natuurlijk de nodige smartlappen zijn opnieuw te beleven in de drie cabines van de Muzieklounge. Bijzonder is

Ken je ze nog?
Karin Kraaykamp, Tanja Koen, Verti Dixon, Ageeth Scherphuis en ‘tante’ Hannie Lips?
De omroepsters van het eerste uur staan bij een hele generatie televisiekijkers in het geheugen gegrift. 'Goedenavond dames en heren' is een prachtige uitgave over de vergeten gezichten van de Nederlandse Omroep. Een nostalgisch en verrassend weerzien!

POPstudio
Heb jij er altijd al van gedroomd een popidool te zijn? Pak dan de microfoon en waan je een ster in POPstudio. Playback de sterren van de hemel. Of voer de regie, licht het decor uit of laat je kunsten zien als vj.


naar Mobiele site
open
dinsdag t/m zondag10.00-21.00 uur.
Nieuwjaarsdag, Eerste Kerstdag en
maandags  gesloten.
Het is ook mogelijk om een bezoek aan de media experience te combineren met het bijwonen van een televisie-opname. Beleef ook een compleet dagje achter de schermen op het Media Park!
http://experience.beeldengeluid.nl/

Nederlands Instituut  Beeld en Geluid
Media Park, Sumatralaan 45
Postbus 1060
1200 BB Hilversum

B en G experience: 035 - 677 5555
reserveringen: 035 - 677 5444
info: 035 - 677 3434
Fax: 035 - 677 3307
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.beeldengeluid.nl/
 

NAAR BOVEN