Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht

.
Heden gestloten. Het UMU is vanaf 2023 te bezoeken.
Ook de Oude Hortus is gesloten tot die datum.

.
We werken aan hét onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht in heden en verleden.
.Waar je wordt geïnspireerd tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. En waar je als bezoeker zelf een onderzoeker wordt.

https://umu.nl/
.

Het museumgebouw, naar ontwerp van architect Koen van Velsen, is op zich al bijzonder. Ook de daarachtergelegen sfeervolle museumtuin de Oude Hortus met de twee 18e eeuwse oranjerieën en het monumentale kassencomplex uit 1907 maakt deel uit van het Universiteitsmuseum.
De natuurwetenschappen bestuderen de wereld om ons heen. In de collectie zijn voorwerpen over natuur- en sterrenkunde, biologie en geologie.
.

overige agenda
http://www.universiteitsmuseum.nl/


Vaste Presentatie omvat de volgende items
- Jeugdlab  Kom X-perimenteren met je zintuigen!
Speciaal voor onderzoekers van 9 - 14 jaar.
- Kennislab
- Museumtuin de Oude Hortus
.

3MV deeltjesversneller: met een knal tot de kern
Altijd al eens een deeltjesversneller in het echt willen zien? Het is mogelijk in het Universiteitsmuseum Utrecht. In de kleine tentoonstelling ‘De 3MV deeltjesversneller, met een knal tot de kern’, wordt één van de zwaarste en grootste objecten van het Universiteitsmuseum getoond: de 3MV Van de Graaffgenerator.
Kernfysisch onderzoek
De 3MV Van de Graaffgenerator van de Universiteit Utrecht stamt uit 1958 en is voor onderzoek gebruikt tot 2008. De 3MV zette het Utrechts kernfysisch onderzoek op de kaart.

Heden gestloten. Het UMU is vanaf 2023 te bezoeken.
Ook de Oude Hortus is gesloten tot die datum.

.
dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
We zijn gesloten op maandagen, 1 januari,
30 april en 25 december.

universiteitsmuseum
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht

tel: 030-2538008
https://umu.nl/
 
NAAR BOVEN