Vijzelstraat 32
Amsterdam

.
Het Stadsarchief is het historisch documentatiecentrum van de stad Amsterdam met 35 kilometer archieven, een historisch- topografische collectie met miljoenen kaarten, tekeningen, en prenten, een bibliotheek en omvangrijke geluids-, film- en fotoarchieven.
.


De Bazel, vernoemd naar haar architect K.P.C. de Bazel (1869-1923), is gebouwd tussen 1919 en 1926 voor de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM), de latere ABN AMRO. In maart 1991 kreeg het gebouw de status van rijksmonument. Het geldt als hoogtepunt in het oeuvre van K.P.C. de Bazel.
.

.
De Amsterdamse grachtengordel is op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst! Het Werelderfgoedcomité heeft deze beslissing tijdens haar bijeenkomst in Brasília bekend gemaakt. De 17-de eeuwse grachtengordel is een internationaal icoon van stedenbouw en architectuur.

In de bibliotheek van het Archief vindt u allerlei gedrukt materiaal betreffende de geschiedenis van Amsterdam. 
Naast boeken en tijdschriften vindt u bijvoorbeeld rapporten, brochures, kranten en pamfletten. Een veel gebruikt onderdeel van onze bibliotheek is de Persdocumentatie, een zeer omvangrijke collectie krantenartikelen geordend op onderwerp (1840-1997).


 
NAAR BOVEN


Openingstijden
dinsdag t/m za  10.00 - 17.00 uur
zondag van 11.00 - 17.00 uur.
.
Deze tijden gelden ook voor de Stadsboekwinkel en het De Bazel.
De toegang tot het Informatiecentrum, de Studiezaal originelen, Schatkamer en Filmzaal is gratis. Voor tentoonstellingen gelden toegangsprijzen.
.

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

.
Tel +31 (0)20-2511511
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://archief.amsterdam/
amsterdam.nl/stadsarchief/
 
NAAR BOVEN