Nieuw Loosdrechtsedijk 150
1231 LC LOOSDRECHT

.
Volgens de overlevering schenkt graaf Floris V in 1288 land aan ene Willem Nicolaasz. (Hallinck). Deze zou hierop een huis hebben gebouwd. De oudste gevonden funderingen van Sypesteyn dateren echter uit circa 1500.
Het leen blijft in de familie die, tot de afschaffing tijdens de Bataafsche Republiek, zorg draagt voor de jaarlijkse leenhulde aan de Heren van Mijnden. In 1804 verkoopt de eigenaresse de grond aan een van de bewoners van een boerderij op het terrein.
.

Rond 1900 koopt jonkheer Henri van Sypesteyn in 1901 de voorvaderlijke stamgrond terug. Op de fundamenten en met bouwmateriaal uit afgebroken historische gebouwen en kerken laat hij een sober stamslot herrijzen.
.


Het kasteel wordt omringd door een prachtig park, dat eveneens een beschermde status geniet  en in oude staat is teruggebracht.
.

De laatste telg van het geslacht Van Sypesteyn richt zijn kasteel in als museum.
Ter lering en vermaak. Hij brengt er de talrijke familieportretten onder, evenals zijn verzamelingen kunst en kunstnijverheid, waaronder het zeldzame Loosdrechts porselein.
foto: Jhr Cas Sypesteyn
.


 .
NAAR BOVEN

.


 evenementen
Maak zelf uw arrangement en "Ontdek de dijk!"
   In Loosdrecht bevinden zich aan de Oud- en Nieuw-Loosdrechtsedijk meerdere bedrijven die ieder afzonderlijk zeer de moeite van een bezoek waard zijn.
Onder deze 'bedrijven' is ook Kasteel-Museum Sypesteyn.
Voorbeeld: Huur een fiets, bezoek Sypesteyn, lunch in een van de vele restaurants en vervolg de dag met een rondvaart of huur een zeilboot.
.

Bent u benieuwd naar deze mogelijkheden, dan kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via tel. nr.  0346-251985 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.rederijdetijd.nl. Voor zaken omtrent de trouwceremonie in het kasteel, of over rondleidingen overlegt u met ons op Sypesteyn (tel. 035-5823208).
.
Openingstijden:
Kasteel-Museum:
za en zo van 12.30 tot 16.30 uur.
Historische tuin en museumwinkel:
vr, za en zo van 11.00 tot 17.00 uur.
.
.
Kasteel-Museum Sypesteyn

Nieuw Loosdrechtsedijk 150
1231 LC LOOSDRECHT

tel. 035-5823208
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.sypesteyn.nl/
 

NAAR BOVEN