Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

.
Wie Kasteel de Haar bezoekt, komt terecht in een wondere wereld. Een oogstrelende oase van schoonheid en rust, gelegen op slechts korte afstand van de dagelijkse drukte van de stad Utrecht.
.
.Het unieke complex spreekt tot ieders verbeelding. Dat geldt zowel voor het gebouw en de indrukwekkende collectie kunstschatten die het herbergt, als voor de prachtige omgeving waarin het kasteel is gelegen, met uitgestrekte landschapsparken en weelderige tuinen.

.

Het kasteel
De puissant rijke Baron Etienne en Barones Hélène lieten ter meerdere eer en glorie van de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar eind 19e eeuw een kasteel bouwen van on-Nederlandse allure: met wel 200 kamers, een variëteit aan torens en transen en een enorme overkapte binnenplaats kent het in Nederland zijn gelijke niet.
.

Het park
Om het kasteel ligt een imposant park, dat speciaal ontworpen is om het kasteel te complementeren. Vanuit het kasteel moest je de mooiste uitzichten hebben op Franse stijltuinen en Engelse landschappen. Voor de aanleg is zelfs een heel dorp verplaatst.
.


 
NAAR BOVEN


De weelde
Van al deze weelde geniet de familie vervolgens 1 maand per jaar. Elke september verblijven zij in het kasteel en daarbij nodigen zij gasten uit om mee te laten genieten (en een beetje jaloers te maken). Dit zijn vooral buitenlandse gasten, de Nederlandse adel vindt al die overdaad maar overdreven.
.

De gasten
Kleinzoon Baron Thierry zette de septembertraditie voort, hij nodigde daarbij de internationale jetset uit. Zo logeerden Brigitte Bardot, Roger Moore, Gregory Peck, Maria Calles, maar ook onze eigen Marco van Basten allemaal op Kasteel de Haar.
.
Tennisbaan
In het prachtige park van Kasteel de Haar ligt een heuse hardcourt tennisbaan! U heeft alle privacy op deze luxueuze buitenbaan, met een eigen terras en een privé-ruimte om even uit te rusten of om te kleden. U hoeft geen lid te zijn van een vereniging om in ons park te tennissen.
.

Prijzen
€ 17.50 per uur (ma-vr tussen 9.00 en 17.00 uur)
€ 20,00 per uur (za-zo tussen 10.00 en 17.00 uur)
€ 75,- voor een hele dag
Reserveren kan via 030-6778515 (alleen tijdens kantooruren).

Vanaf nu kunt u weer zakelijke diners in het Kasteel organiseren.
Binnenkort ook mogelijk: een receptie, diner of lunch in de nieuwe horecagelegenheid op het Stalplein.
15 maart - 27 juni dinsdag t/m vrijdag
zaterdag en zondag 12.00, 13.00, 14.00, 15.00
13.00, 14.00, 15.00, 16.00
.

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

.
Tel: 030 677 85 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.kasteeldehaar.nl
 

NAAR BOVEN