Herengracht 573
1017 CD Amsterdam

.
1 mei 2020
Tassenmuseum Hendrikje heeft helaas permanent de deuren moeten sluiten vanwege de Covid-19 crisis.
Uit eerbetoon aan alle mensen, inspanningen en de collectie willen wij deze pagina (voorlopig) nog niet verwijderen.
.
Tassenmuseum Hendrikje toont de geschiedenis van de westerse tas vanaf de late Middeleeuwen tot heden. De collectie geeft een fascinerend beeld van de ontwikkeling van de tas door de eeuwen heen in functie, vorm, materiaal en functie.

Het museum is gevestigd in een schitterend historisch pand uit 1664 pand aan de Herengracht, direct achter het Rembrandtplein. In dit pand zijn twee stijlkamers met plafondschilderingen en schoorsteenpartijen uit de 17de en 18de eeuw te bezichtigen.

 De museumwinkel biedt een grote sortering tassen van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers. Daarnaast heeft de winkel een uitgebreid assortiment kaarten, boeken en cadeauartikelen.
Het sfeervolle museumcafé is gelegen aan de achterzijde van het pand met uitzicht op de historische tuin van het museum.
Tegenwoordig kunt u bij ons ook een vestiging aantreffen van

Een vernieuwend label met slim ontworpen, helder vormgegeven lederen tassen.Promotie hedendaagse tassenontwerpers
Het Tassenmuseum Hendrikje stelt zich onder andere tot doel het promoten van hedendaagse tassenontwerpers uit binnen- en buitenland. Er worden (verkoop)exposities van deze ontwerpers georganiseerd.

foto: Leren handtas met werkende telefoon
Dallas Handbags, VS, jaren '80

Rondleidingen in het museum vinden plaats op elke tweede woensdag van de maand om 15.00 uur en op elke laatste zondag van de maand om 14.00 uur.PERMANENT GESLOTEN
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam

Tel.: 020-524 64 52
Fax: 020-524 64 53
http://www.tassenmuseum.nl
 

NAAR BOVEN