Prins Hendrik
 Leuvehaven 1
 3011 EA Rotterdam

.
 Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar bezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.
.
Wij willen onze bezoekers verrassen, inspireren en raken met onze verhalen over de invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven, van het eten op je bord tot de kleren die je draagt.
.

.
Met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen nemen we jong en oud mee op reis door ons maritieme heden en verleden. We vertellen verhalen, pronken met de topstukken uit onze vooraanstaande collectie en dagen bezoekers uit mee te doen aan een van de vele activiteiten.
.
PERMANENT
Offshore Experience
Ga in de 'Offshore Experience' (advies 8+) mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren.
.
.

Zeekastelen
Vroeger waren cruisereizen voorbestemd voor de allerrijksten. Tegenwoordig stappen de jetset en Jan met de pet samen aan boord van deze zogenaamde zeekastelen. Op de familietentoonstelling ‘Zeekastelen' waan je je voor even op een cruiseschip.
.
 MainPort Live
In de multimedia expositie MainPort Live maak je door licht, geluid en actie kennis met de haven van Rotterdam in het klein. Schepen zijn real-time te volgen en in de 'control room' speur je door de geschiedenis van deze haven van wereldformaat.
.


 .


.
 
NAAR BOVEN

.
GRATIS TOUR MET DE MARITIEM MUSEUM APP
De Maritiem Museum App begeleidt je tijdens je bezoek en geeft extra informatie, beleving, films, animaties én digitale souvenirs. Er zijn twee tours: een rondleiding door de museumhaven en een audiotour door het museumgebouw. Je kunt de app gratis downloaden via de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android).
.
Schepen en kranen
Dagelijks zijn er in de Maritiem Museum Haven tot 16:00u wisselende schepen en kranen open die je met een entreekaartje van het museum kunt bezoeken. Onze baliemedewerker kan je hierover informeren bij aankomst.
 
.
WANNEER ZIJN WE OPEN?
Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00u
Zon- en feestdagen 11:00 - 17:00u
.
Bibliotheek
Vrijdag 10:00 - 17:00u
Gesloten op maandag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.
EXTRA OPEN IN DE SCHOOLVAKANTIES
Tijdens schoolvakanties van de regio midden zijn we ook op maandag open.
.
Maritiem Museum
Prins Hendrik
 Leuvehaven 1
 3011 EA Rotterdam

.
tel: 0104132680
http://www.maritiemmuseum.nl
 

NAAR BOVEN